29 de febrer 2012

Passeig marítim i bicicletes

Un dels llocs més agradables de Roses  per passejar-hi, correr, anar en bici o en patins és sens dubte el Passeig Marítim. La confluència de ciclistes, patinadors i passejants, sols o en grupets, gossos i cotxets de nens fa que de vegades la circul.lació pel passeig sigui veritablement conflictiva i hi hagi freqüents ensurts o petits accidents en que normalment hi han implicades bicicletes, que han d’anar fent ziga-zagues per tal d’evitar els vianants que se’ls creuen.
La situació podria millorar-se si s’indiqués de manera prou visible un carril bici. De fet això es va fer ja fa uns anys per mitjà d’una mena de tatxes enganxades al paviment . En el seu dia ja es va parlar d’aquestes tatxes i de que, lluny de ser útils per la fí per a la que es van posar (no són gaire visibles i no marquen prou clarament el carril bici) provocaven freqüents entrebancs als vianants, per a la qual cosa, en comptes de facilitar la mobilitat del passeig, es van convertir en un estorb.
En definitiva, crec que marcar d’una manera clara i suficient un carril bici al llarg de tot el passeig marítim seria bo per a tothom.